Wzór CV dla Kucharza


Wzór CV KucharzDobrze zredagowany życiorys zawodowy jest w stanie sprawić, że osoba czytająca zechce zaprosić jego autora na spotkanie rekrutacyjne. Szablon CV dla Kucharza został opracowany z myślą o kandydatach ambitnych, kreatywnych i cierpliwych. Potencjalni pracodawcy preferują absolwentów szkół gastronomicznych, którzy legitymują się doświadczeniem w racy na podobnym stanowisku. Mile widziane są: zmysł estetyczny i poczucie elegancji.


Pobierz CV Kucharz


Zobacz inne dokumenty aplikacyjne dla Kucharza:

Wzór listu motywacyjnego Kucharz

Wzór podania o pracę Kucharz


Jak napisać profesjonalny wzór CV dla Kucharza:

1. Aby stworzyć profesjonalne CV trzeba najpierw dobrze poznać samego siebie. Trzeba poznać jakie posiadamy dobre i złe strony, co jest naszymi atutami, a także co jest naszymi niedoskonałościami.

2. CV nie jest dokumentem szablonowym lecz naszą autoreklamą, która ma zainteresować pracodawcę. Dobre CV ma wyróżniać kandydata spośród innych kandydatów, podkreślając jego doświadczenie i kwalifikacje.

3. Osoby z małym doświadczeniem, uczniowie, studenci lub absolwenci mogą umieścić informacje o ukończonych szkoleniach, wyjazdach naukowych, otrzymanych stypendiach czy działalności uczniowskiej.

4. Niedozwolone jest błędne wpisywanie nazw lub negatywne opinie o byłych pracodawcach.

5. Poważnym błędem osób szukających pracy jest wysyłanie tego samego Curriculum Vitae do wielu pracodawców. Każde stanowisko pracy jest inne dlatego CV też musi być uszyte na miarę konkretnej oferty zatrudnienia.

6. CV powinno zmieścić się na jednej lub maksymalnie na dwóch kartkach A4. Szablon musi zawierać tylko najważniejsze zdarzenia, które będą pomocne w pracy na nowym stanowisku. Nie warto pisać o pracy na plantacji truskawek, jeśli staramy się o pracę w sklepie.

7. Nie ma jednego gotowego wzoru Curriculum Vitae, które dobrze nada się do każdego ogłoszenia o pracę. Jest to dokument indywidualny, który musi być dostosowany dla konkretnej oferty pracy i dla konkretnej osoby.


CV Kucharz
Tagi: