Wzór CV dla Managera Restauracji
Trzeba pamiętać o tym, że rekrutujący może w każdej chwili sprawdzić informacje podane przez aplikującego w życiorysie zawodowym. Dlatego też informacje zawarte w dokumencie powinny być rzetelne i prawdziwe. Schemat CV dla Menadżera Restauracji został opracowany z myślą o kandydatach samodzielnych, operatywnych i odpowiedzialnych. Pracodawcy preferują kandydatów z udokumentowanym doświadczeniem na stanowisku menadżerskim.
Zobacz inne dokumenty aplikacyjne dla Managera Restauracji:
Wzór listu motywacyjnego Manager Restauracji
Wzór podania o pracę Manager Restauracji
Jak napisać profesjonalny wzór CV dla Managera Restauracji:
1. CV artystyczne zarezerwowane jest dla zawodów twórczych takich jak projektanci, webmasterzy oraz inni artyści. Jest tu całkowita swoboda w doborze formy wyrazu. Najważniejsze jest jest tutaj wywarcie wrażenia na odbiorcy. Jest to dokument dla osób, które w swojej pracy muszą wykazać się dobrym smakiem i pomysłowością.
2. W postępowaniu rekrutacyjnym niedopuszczalne jest kłamstwo. Trzeba pisać tylko i wyłącznie prawdziwe informacje na swój temat. Nie należy koloryzować swojego życiorysu. Gdy kłamstwo wyjdzie na jaw, najemy się wstydu i zostaniemy skreśleni z listy kandydatów.
3. Niedopuszczalne są błędy gramatyczne czy językowe.
4. CV jest najważniejszym dokumentem rekrutacyjnym, dlatego trzeba poświęcić mu kilka godzin. Od zawartości i wyglądu naszego CV zależy czy dostaniemy wymarzoną prace.
5. Nie piszmy pustych zwrotów typu: książka, kino, sport, film. Trzeba pochwalić się ciekawymi zainteresowaniami. Trzeba to robić z głową, bez zbędnego wdawania się w szczegóły. Pracodawcy cenią ludzi z ciekawymi zainteresowaniami.
6. Curriculum Vitae jest inaczej życiorysem zawodowym, czyli opisem historii zatrudnienia.
7. Opracowując Curriculum Vitae warto podać wszelkie informacje o uzyskanych certyfikatach, znajomości języków obcych. Gdy posiadamy pisemne dyplomy o kursach warto dołączyć do CV ich kserokopię.